15.7.09

Vall d'Eyna

La darrera caminada de la temporada ens ha portat a la Vall d'Eyna.
La sortida ens mana sortir molt dora al matí , em de fer un llarg recorregut en autocar fins arribar al poble situat a la Baga de la Cerdanya,al vessant dret del riu d'Eyna i a la entrada de la vall del mateix nom.
Sortim del poble i prenem una pista que mica en mica ens acosta cap al bosc , el camí s'estreny i comença a pujar sense parar , anem fent camí sentin la remor del riu ,encara no el tenim a tocar ,pero de tant en tant el podem veure, continuem pista amunt fins a sortir del bosc i acostar-nos al riu, que baixa saltant entre pedres,enmig d'una vegetació molt ufanosa.
Continuem pujant per un camí molt fressat i arribem a un prat ben ample cobert de pastures en una zona ample del fons de la vall ,la caminada transcorre entre plans herbats i contraforts rocosos que s'enfilan i contornejan, fins arribar a prop del coll d'Eyna,pujada coberta de pedra esmicolada, aquí el camí fa llaçades curtes fins arribar al coll,un cop superat aquest sols ens queda superar una petita cresta rocosa i pujar fins al cim.
Fotografia i baixada, una sortida que no tans sols ens ha portat a realitzar una activitat física , em gaudit d'unes vistes d'una bellessa incomparable,la Vall d'Eyna és coneguda , a més de la seva bellesa, per la riquesa i la qualitat de la seva flora medicinal.Aixó li ha valgut ser classificada com a Reserva Natural.
I amb el record ben viu d'aquesta sortida ens acomiadem fins la propera temporada,bones vacances per tothom,us esperem per la següent.