27.6.14

Passejada juliol

El guia serà el "Cisco" de Lliçà d'Amunt i amb molt bon criteri ha escollit per a final de temporada una passejada que en la seva major part és a l'ombra i també planejant i baixada, encara que hi ha alguna petita pujadeta. Aquí la teniu descrita amb més detall. 

L’última excursió de la temporada transcorre per la Serra de Llancers al nord est de la comarca d’Osona, sortirem de la Collada de Bracons i en pla i baixada anirem a visitar el bosc de la Grevolosa, un dels racons naturals més màgics de la comarca .    
 Al bosc, d’unes poques hectàrees i a una altitud mitjana de 1.000 metres, hi trobarem un gran nombre de faigs centenaris que assoleixen els 40 metres d’alçada amb un perímetre, algun d’ells, de més de 4 metres (alguns, catalogats com a monumentals), dins d’un microclima creat en la tancada i aïllada vall on es troben. Val la pena aturar-se a sentir la tranquil·litat que encomana tot l’entorn a escoltar i gaudir uns instants d’un silenci absolut. Un cop hem esmorzat anirem pujant fins el coll de Llancers i tot carenejant i de baixada seguirem tota la Serra fins a Sant Miquel de Castelló.