2.1.16

Camins de ronda del Cap Roig de Calella a la badia de Tamariu.


Punts d 'interès de la passejada.

Ens posem en marxa anant cap a la cala dita "el Golfet", als peus del Cap Roig,on comença el camí de ronda. Aquest tram amb túnels i passadissos ens permet retrobar-nos amb la Costa Brava d' antuvi i veure boniques panoràmiques de Calella.
Entrem en el nucli per  l'Hotel Sant Roc que té la categoria d' edifici singular. Després del Port Pelegrí trobarem les voltes del Portbò, símbol i una de les imatges més difoses de la població. Seguirem per la platja del Canadell que va ser la zona on les famílies benestants de Barcelona i Palafrugell van bastir les seves cases d' estiueig.
Comença un altre tram del camí de ronda, molt més ample i còmode, a la punta de la Torre hi trobem una torre de guaita construïda el 1599. Hi veiem també boniques cases (casa Marineda, Villa Anita) i arribem a les escales de Garbí que ens porten fins a Llafranc.
En el passeig marítim hi trobem  l'Hotel Llafranc, on Salvador Dalí havia fet estades. Unes escales (uns 160 graons) ens pugen fins a la carretera d' accés al far de Sant Sebastià.
Abans del far trobarem un mirador autèntic balcó de la Costa Brava central. Al cim (uns 180 m d’alçària), s'hi pot veure el far, una antiga ermita-hostatgeria remodelada, la capella de Sant Baldiri i les restes d'un poblat ibèric.
Començant el descens trobem un espectacular mirador sobre els penya-segats de la muntanya de Sant Sebastià, és el salt de Romaboia amb penya-segats de 160 m. d’alçada. Després d’un tram de bosc passarem per entre cases i camps abans de tornar a baixar cap a mar.
Iniciarem la baixada torrentera avall per un camí molt ben conservat per els propietaris d'una de les casetes de pescadors que trobarem a la Cala Pedrosa. Com el seu nom indica. esta formada per pedres, encaixada entre la Musclera i els penya-segats del puig d' en Gervasi. És una cala amb molt d'encant i ens remunta a la Costa Brava deis anys 50.
Després d'una forta pujada avançarem entre pins (soma la zona de la Musclera) i començarem a albirar la badia de Tamariu. Hi arribarem després de passar per sa Perica una zona de roques molt extensa, i seguir el capriciós perfil de la costa.
Tamariu fou un "paradís remot" segons Josep Pla fins als anys trenta. Actualment ha esdevingut una població turística de primer ordre però sense
perdre massa el seu encant.
Només ens resta desitjar-vos que disfruteu d'aquesta passejada com ho hem fet nosaltres mentre la preparàvem.Santa Eulàlia Camina 

Gener 2016                                  

Text cedit per: Josep Guardia