30.12.16

Sortida d4el 8 de gener'17

Santa Eulàlia Camina, 8 de gener de 2017

Vallcarca- Sitges (GR-92 22ª 1ª part)

El GR 92 és un dels grans senders del país, ja que travessa Catalunya de nord a sud pel vessant mediterrani, tan a prop del mar com és possible. Al llarg dels seus 583 quilòmetres de recorregut principal i dels gairebé 150 quilòmetres de variants, recorre totes les costes catalanes, amb paisatges que van des de les llargues platges fins als penya-segats, a més de cales, pobles turístics i de pescadors. 

Des de l'inici a Portbou i fins a la fi a Ulldecona, el sender s'endinsa en espais naturals com els parcs naturals del Cap de Creus, dels Aiguamolls de l'Empordà, del Montnegre-Corredor, de Collserola o del Garraf, a més de vorejar el Parc Natural del Delta de l'Ebre. També visita importants vestigis arquitectònics i culturals i permet fer-se una molt bona idea de la realitat de Catalunya. El GR 92 forma part del sender europeu E-10 (mar Bàltic-Mediterrani), i enllaça al nord amb França i al sud amb la Comunitat Valenciana. 

L’etapa d’avui, farem una part de la vint-i-dosena de la travessa, sortirem de Vallcarca, on hi ha una gran cimentera i pujarem cap a l’Ermita de la Trinitat (esplèndida balconada sobre el mar), passem per les antenes del Far i comencem la baixada a Sitges, passant pel costat del puig de Sant Antoni, on gaudim d’una gran panoràmica d’aquesta població, i a la que arribem amb poca estona.
Punts d’interès: Ermita Trinitat, El Far, Mirador Puig Sant Antoni, Ermita platja Sant Sebastià i Sitges.

Inici Vallcarca: 41º14'33.3"N 001º51'32.9"E venint per la C-31
Final Sitges: 41º14'04.7"N 001º48'40.6"E

Distància: 7 Km ----- Durada: Entre 2 i 3h
Alçada màxima: 246 m.   ---- Alçada mínima: 0 m.

Itinerari Anada:
C-32 fins les Botigues de Sitges i llavors agafar la C-31 (Com si enèsim a Port Ginesta) que va per les costes del Garraf fins a la cimentera, on ens desviem en la pròpia sortida de la cimentera, entre PK 30 i PK 31

Itinarari Tornada:

Sitges – Santa Eulàlia (Recollida autocar a la platja de Sitges entre el 2on i 3er. Espigó direcció Vilanova.

Comptem poder disposar de temps per fer una volteta per Sitges i tornar a ser a Santa Eulàlia per allà les dues.