2.5.18

Pel maig al Lluçanès. 13.05.18 D'Alpens a Les Llosses



Aquesta caminada és una mica llarga, però s'ho val.

L'any passat, l'autocar ens va deixar a 15 minuts d'arribar a l'ermita de Santa Margarida de Vinyoles, i varem decidir que a la propera caminada del Lluçanès ens hi arribaríem, i així ho farem.

Sortirem d'Alpens (Bergadà) i farem un fort descens fins al Molí de Clarà passant per la font del Pi.
Font del Pi




Si encara baixa aigua (Crec que si) trobarem 3 gorgues i saltants d'aigua que ens alegraran el matí.      
Les Vicentes

Desprès començarem a pujar, molt suaument, fins arribar al serrat de les Marques, allà podrem gaudir d'unes Pedres Gravades considerades del Neolític que segons els experts, la majoria d'elles no han sabut interpretar. Aquí esmorzarem. 




Marques neolítiques
Desprès d'esmorzar continuarem pujant passant pel Massot, Trobarem un faig monumental, passarem pel Grau de l'Olla, on hi ha un salt d'aigua molt bonic.      


Gran Faig
Salt del Grau de l'Olla


















Un cop arribats al Coll Mercader, agafarem una pista i planejant durant 30 minuts podrem veure el poblat se Sant Martí de Vinyoles (Documentat des del segle X) i la Masia de Portabella, ara casa rural. 


St. Martí de Vinyoles

St. Martí de Vinyoles
Portabella
Comencem a pujar molt tranquil·lament cap a Santa Margarida de Vinyoles, passarem per una Fageda molt bonica.

Un cop haguem arribat a Santa Margarida de Vinyoles podrem gaudir d'unes vistes espectaculars del Pirineu, del Ripollès, Berguedà, Osona, Bages etc...  fantastic



Desde Sta. Margarida

Aquí a Santa Margarida, si anem bé de temps, ens  acostarem a un altre gran faig.

Gran Faig Vinyoles

Carenejarem durant 20 minuts i farem un ràpid descens que ens durà a Santa Maria de les Llosses (Ripollès), lloc on ens esperarà l'autocar.

La caminada d'avui es una mica llarga, però s'ho val, salvarem un desnivell d'uns 400 mts. però en cap moment trobarem cap pujada que ens hagi de preocupar, serà una passejada apta per a tothom.

Que la  disfruteu!!!



Francina i Carles