2.5.13

De castell a castell... i a Castell




Aquest joc amb la mateixa paraula del títol és per donar idea del contingut històric del  recorregut i també del lloc per on transcórrer. Sortirem de l’església de Sant Martí de Centelles i tot seguit ens enfilarem cap al castell. És una pujada sobtada només començar, però és molt curta, a més ens podrem parar a mig fer,  ja que és un autèntic balcó amb una vista panoràmica coneguda,  però realment bonica.
Primera aturada, el castell de Sant Martí. Està situat estratègicament sobre un penyal que sobresurt del cingle, des d’aquí la panoràmica s’eixampla extraordinàriament , des del Pirineu, que encara veurem nevat, fins al Puiggraciós. Caminarem planejant una estoneta per a continuació pujar cap a la casa de la Rovira, continuarem pujant fins arribar a la carena, lloc on esmorzarem. Des d’aquí ja es veu la Popa i part del Moianès. Agafarem un petit sender que ens portarà fins al castell de Castellcir. És el lloc central de la sortida, situat sobre una roca en forma de vaixell. Hi farem una petita aturada, visita a l’interior  i una breu explicació sobre la història i el marc geogràfic. La major part del recorregut és per petits senders, des d’aquí també en prendrem un que ens durà fins prop del naixement del Tenes i des d’aquí un altre que ens portarà al final del recorregut, el poble de Castellcir.  Haurem sortit d’Osona i acabarem a l’altiplà del Moianès, un racó que mereix no una visita, sinó moltes més per copsar-ne tota la bellesa. De moment aquí teniu aquesta que no us podeu deixar perdre.
El recorregut és realment bonic i més ara que amb tanta pluja i bon temps fa que una bona part sigui un  veritable jardí.